334
0
TVR Moldova anunță o toamnă bogată în programe noi
334
0

TVR Moldova, postul de televiziune care uneşte românii de pe ambele părţi ale Prutului aduce, din 1 octombrie, noutăţi importante în grila sa de toamnă.

Oferta cuprinde serii de programe dedicate Centenarului Marii Uniri, documentare istorice internaţionale despre Primul Război Mondial şi emisiuni de actualitate şi analiză şi de divertisment cu artişti îndrăgiţi, transmite Știri.md cu referire la TVR.

Conectat la cele mai importante evenimente ale României, postul TVR MOLDOVA aduce în Basarabia programe menite să unească românii din întreaga lume sub semnul Centenarului. Astfel, în fiecare seară de vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 21.00 telespectatorii vor putea urmări emisiunile produse de TVR Internaţional şi TVR1  dedicate Centenarului Marii Uniri şi confinanţate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale din România: "Unirile Românilor", "În spatele frontului" şi „Români care au schimbat lumea”.

Aceste programe vor fi completate de transmiterea unei noi serii a emisiunii „100 de poveşti despre Marea Unire – 5 minute de istorie cu prof. dr. Adrian Cioroianu” şi a sintezei „5x5 minute de istorie”, aceasta fiind difuzată săptămânal, sâmbătă, la ora 14.30. Tot sub semnul Centenarului va sta şi unul dintre cele două filme româneşti programate la TVR MOLDOVA în fiecare weekend, de la ora 22.00. Vinerea, de la aceaşi oră, Televiziunea Română aduce filme de colecţie din celebra serie Telecinemateca.

O supriză pregătită publicului TVR MOLDOVA pentru această toamnă constă într-o valoroasă serie de documentare istorice, producţii internaţionale – ce vor fi difuzate de luni până joi, de la ora 22.00. Documentarele realizate de prestigioase case de producţie, cum sunt ZDF (Televiziunea Publică Germană), INA – Arhivele Franceze sau A+E Networks – History Channel, încearcă să creeze o amplă frescă a Marelui Război utilizând o multitudine de aspecte şi puncte de vedere: origini; terenurile pe care s-a purtat (pe şi sub pământ, pe şi sub ape, în aer); inovaţiile şi invenţiile folosite, activităţile soldaţilor în spatele frontului, scufundarea vasului Lusitania, rolul femeilor în timpul conflictului, momente inedite, bătălii importante, asasinarea familiei Romanov.

Principala emisiune de dezbatere a temelor zilei, „Punctul pe AZi” continuă cu difuzare luni – vineri, de la ora 19.00.

În plus, programul de analiză a evenimentelor internaţionale, „Conexiuni” este transmis duminică, de la ora 19.00.

Pentru a conecta publicul la actualitatea din România, TVR MOLDOVA transmite principalele emisiuni informative ale Televiziunii Române, „Telejurnal”, de la TVR1, orele 14.00 şi 20.00, în direct, de luni până duminică şi luni-joi, simultan cu TVR1, emisiunea „România 9”.

MATINALII dau tonul dimineţilor frumoase

Nu rataţi întâlnirea cu MATINALII, o emisiune produsă şi difuzată în direct, de TVR MOLDOVA, care conectează telespectatorii la actualitatea socială, culturală, economică de pe ambele maluri ale Prutului, prin colaborare cu studiourile teritoriale ale Televiziunii Române din Iaşi, Timişoara, Cluj, Craiova, Tîrgu Mureş. Ilinca Avram, Anatol Guzic, Stela Botez şi Andrei Veleşcu, vă aşteaptă de luni până vineri, de la ora 7:00-10:00 pe TVR MOLDOVA, ora 7:00-10:00 pe TVR 3 şi ora 9:00-10:00 pe TVR INTERNAŢIONAL.

Artiştii valoroşi de pe ambele maluri ale Prutului sunt promovaţi, în fiecare sâmbătă, de la ora 18.30, în emisiunea „Învingători. Vremuri şi destine”, prezentată de Dana Ciobanu. Duminică la aceaşi oră, „Interviurile Telejurnalului Moldova” aduc în prim-plan oameni interesanţi, ingenioşi, cu iniţiativă şi originali, care merită să fie cunoscuţi de o lume întreagă.

Mi-e „Drag de România mea!”, declară Fuego la TVR

Artistul îndrăgit de românii basarabeni, Paul Surugiu - FUEGO se alătură vedetelor Televiziunii Române, într-o producție TVR2, “DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, o gală de divertisment a celor mai importante personalități românești, o trecere frumoasă și firească printre eroii României noastre, printre modelele și exemplele care au definit succesul și au făcut ca numele lor să strălucească. Din 7 octombrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 16.00, sunteţi invitaţi să urmăriţi  galele “DRAG DE ROMÂNIA MEA!” la TVR MOLDOVA.

Primul concurs sută la sută românesc, cu şi despre români, ajuns la al patrulea sezon, „Câştigă România!” de la TVR2, va fi transmis de marţi până vineri, la ora 16.00.

În  grila de toamnă a TVR MOLDOVA se regăsesc emisiunile de la TVR, îndrăgite de public, astfel: „Destine ca-n filme”, „Universul Credinţei”, „Viaţa Satului”, „Vedeta Populară”, precum şi producţiile consacrate ale TVR Internațional: „Un doctor pentru dvs.”, „Avocatul dumneavoastră”, „Investiți în România!”, „Corespondent TVRi”, ”La un pas de România”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter