main logo
435

TVR a anunțat că va face toate demersurile pentru a recupera frecvența

Televiziunea Română a anunțat că a luat act de decizia Telestar Media SRTv de a renunța la frecvența națională pe care era transmis Canal 2.

TVR a anunțat că va face toate demersurile pentru a recupera frecvența

TVR a anunțat că „face toate demersurile oficiale pentru a recupera frecvenţa” pentru a transmite TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Potrivit unui comunicat emis de Telestar Media, printre motivele care au condus la renunțarea la frecvența națională a Canal 2 se numără „presiunile înregistrate în ultimul timp în raport cu posturile de televiziune afiliate cu General Media Grup”.

Televiziunea Română a emis anterior în Republica Moldova, însă din 7 septembrie 2007, frecvenţa de stat nr. 2 din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1, a fost acordată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) televiziunii 2 Plus. 

Ulterior, TVR a atacat în instanţă decizia CCA şi s-a ajuns cu o plângere până la CEDO. Conflictul s-a încheiat printr-un armistiţiu între cele două părţi, semnat pe 12 septembrie 2013, prin care autorităţile moldovene se angajează ca noul canal TV să fie preluat de toate societăţile de cablu din ţară.

Anterior, stația locală de televiziune Canal 2 Nisporeni, lansată cu circa zece luni înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, și-a sistat activitatea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării