Turul II: Diaspora din România îndeamnă cetățenii să meargă la vot
10 noiembrie, 14:24
184
1
Turul II: Diaspora din România îndeamnă cetățenii să meargă la vot
10 noiembrie, 14:24
184
1

La sfârșitul acestei săptămâni, cetățenii Republicii Moldova își vor alege președintele. Duminică, 15 noiembrie, va avea loc turul doi al alegerilor prezidențiale.

Foto: știri.md

Cu o prezență istorică în primul tur, diaspora are un cuvânt de spus și de această dată. Tinerii de peste Prut stabiliți în România vin cu mesaje prin care îi îndeamnă pe toți cetățenii din Republica Moldova să-și exercite dreptul la vot, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

În câteva zile, va fi ales președintele Republicii Moldova, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Tinerii de peste Prut, care au venit pentru studii sau pentru un trai mai bun în România, spun că de această dată au încredere că poate avea loc o schimbare.

Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, a câștigat primul tur al alegerilor, cu un avans de aproape 4% față de președintele în exercițiu, Igor Dodon. 

Diaspora a avut o prezență istorică la alegerile din 1 noiembrie și a votat masiv pentru candidata pro-europeană Maia Sandu.

În primul tur al alegerilor, în România au votat aproape 13 mii de cetățeni din Republica Moldova. Turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc duminică, 15 noiembrie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter