main logo
522

Țurțuri de un metru pe streșini în Capitală. Cum putem scăpa de ei

După ce două zile a nins fără oprire, iar temperaturile au coborât simțitor, dimineața, pe acoperișurile clădirilor din Capitală, atârnau amenințător țurțuri chiar și de un metru.

Țurțuri de un metru pe streșini în Capitală. Cum putem scăpa de eiȚurțuri de un metru pe streșini în Capitală. Cum putem scăpa de ei

În unele locuri, zonele au fost izolate, iar în alte părți oamenii au început să-i spargă, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Odată cu valul de frig din ultimele zile, de dimineață, sute de țurțuri s-au format la streșinile clădirilor din Capitală.

Cum scăpăm de țurțuri? Metode există. Bunăvoință și bani să fie. Ori puneți mâna pe lopeți, ori vă instalați sisteme anti-zăpadă.

Instalați un sistem de degivrare care topește zăpada instantaneu.

Practic, acest mecanism încălzește scurgerile casei cu ajutorul unor cabluri conectate la o priză. Firele se încălzesc atunci când termostatul setat la o anumită temperatură și umiditate detectează primii fulgi de zăpadă. În România, costa 20 de euro un metru liniar. Cei care își permit mai mult, își pot cumpăra covoare de cauciuc, care se aplică pe trepte, dar ajung până la 113 euro bucata.

Este bine să știți că sistemele electrice de topire a gheții se pot aplica și pe rampele de ieșire din garaj sau pe aleile pietonale. Cei care nu cred în ele sau pur și simplu nu au bani, sunt invitați să dea gheața cu lopata sau măcar să arunce un praf de sare în fața blocului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării