314
1
Tudor Deliu se va duela cu Vasile Năstase în circumscripția 33
314
1

Tudor Deliu, Iurie Bojoncă și Alexei Frunză – aceștia sunt candidații PLDM pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019.

După ce Consiliul Politic Național al PLDM l-a propus recent pe Tudor Deliu ca și candidat pentru circumscripția nr. 33, astăzi Biroul Politic Central al partidului a desemnat alte două candidaturi: cea a lui Iurie Bojoncă – pentru circumscripția uninominală nr. 50 (la Vest de Republica Moldova sau Diaspora), și cea a lui Alexei Frunză – pentru circumscripția uninominală nr. 48 (Slobozia, mun. Tiraspol și Bender), transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info

Biroul a decis, de asemenea, constituirea grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor.

Iurie Bojoncă are 58 de ani, este licențiat în filologie la Universitatea pedagogică „Ion Creangă” din Chişinău, iar din 2003, locuieşte cu toată familia sa în Italia. 

A lucrat ca profesor și director de școala medie în Băcioi, Ialoveni, ca redactor-adjunct la ziarul raional „Baştina” din Ialoveni și ca profesor de limbă şi literatură română la Liceul „Prometeu” din Chișinău. Iurie Bojoncă este poet și prozator, unele cărți scriindu-le direct în italiană. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Alexei Frunză are 51 de ani și este absolvent al Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare” și al Academiei de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova. Frunze este magistru în drept și a activat în organele de forță ale Republicii Moldova.

Amintim că Partidul Liberal Democrat din Moldova a decis să participe în calitate de concurent electoral atât în alegerile locale generale, cât și în cele parlamentare noi, care se vor desfășura concomitent pe data de 20 octombrie 2019.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter