main logo
1698

Trucuri utile care merită încercate pentru a nu mânca în exces

Uneori nici nu-ți dai seama cât de mult mănânci, doar pentru că te uiți în telefon sau la televizor, în loc de farfurie.

Trucuri utile care merită încercate pentru a nu mânca în exces

O dietă sănătoasă și echilibrată este foarte importantă, dar la fel de important este să acorzi atenție cantității de alimente pe care o consumi. Prea multe mese duc la un exces de greutate, provoacă somnolență, umflături și pierderea concentrării, precum și suprasolicitarea sistemului digestiv, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

Cu toate acestea, moderația necesită eforturi supraomenești, mai ales la un restaurant, unde ești tentat de varietatea de gustări și deserturi din meniu, cât și acasă în fața televizorului, când mâncarea devine parte a unui ritual de seară sau, și mai rău, un suport emoțional.

Din fericire, tehnicile simple te pot ajuta să limitezi cantitatea de alimente pe care o consumi și să împiedici transformarea cinei într-o supraalimentare inconștientă.

Concentrează-te pe ceea ce mănânci. Fă din cină sau prânz un moment de conștientizare și o experiență senzorială reală, nu o acțiune mecanică. Închide ochii și respiră adânc de câteva ori înainte de a începe să mănânci. Acordă atenție mirosului, consistenței și gustului preparatului. Nu mânca niciodată la biroul, în fața computerului, în fața televizorului. Nu răsfoi rețelele de socializare atunci când mănânci.  De asemenea, nu mânca niciodată din mers. Creierul tău trebuie să înțeleagă că în acest moment mănânci și vei primi un semnal de sațietate.

Mestecă bine. Nu uita ca pentru a te simți sătul este necesar să mesteci fiecare bucată, așa cum recomanda specialiștii, de la 15 la 30 de ori, pentru ca prima digestie să aibă loc în gură. Un alt truc util pentru a evita înghițirea rapidă a alimentelor și supraalimentarea este să pui furculița pe farfurie între mușcături decât să o ții în aer plină cu mâncare.

Spală-te pe dinți imediat după masă. Acest truc simplu, dar genial, a fost împărtășit cândva într-un interviu de actorul Matthew McConaughey, care a spus că, pentru a se menține în formă și a nu mânca în exces, poartă mereu cu el o periuță  și o pastă de dinți pentru a se spăla pe dinți imediat după ce a mâncat. Astfel, poți evita tentația de a te răsfăța cu o a doua porție sau prea multe deserturi. Și această metodă chiar funcționează!

Folosește o farfurie mică. Poate fi o iluzie optică, dar, prin reducerea dimensiunii farfurii, orice fel de mâncare pare mai mare și, prin urmare, mai sățios. De exemplu, o farfurie este un recipient ideal pentru a pregăti porția potrivită, separând diferite ingrediente pentru a crea o compoziție plăcută ochiului. O masă echilibrată necesită prezența proteinelor, grăsimilor (animale și vegetale) și carbohidraților.

Bea un pahar cu apă înainte de mese.Experții ne spun că, adesea, confunzi setea cu foamea. Astfel, bând un pahar cu apă înainte de a mânca, vei ști să nu-ți este foame. În plus, apa te face să te simți plin și va reduce pofta de mâncare chiar înainte de a lua prima mușcătură. Diverse studii au confirmat că persoanele care beau apă înainte de masă consumă, de obicei, mai puține calorii, ceea ce reduce riscul de a lua kilograme în plus.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării