main logo
2880

Trucul prin care șefa de la Ciocana a cumpărat pere din Olanda

Scandalul cu perele scumpe din Olanda cumpărate pentru copiii grădinițelor de la Ciocana a ajuns pe rețelele sociale și la urechile primarului Capitalei, Ruslan Codreanu.

Trucul prin care șefa de la Ciocana a cumpărat pere din Olanda

Datele de pe achizitii.md arată că șefa interimară de la Direcția Educație a sectorului Ciocana, Veronica Puiu, s-a folosit de o hotărâre din februarie a Consiliului Municipal, transmite Știri.md.

Potrivit site-ului primăriamea.md, consilierii au decis atunci anularea obligativităţii pentru entitățile publice subordonate Primăriei și Consiliului municipal Chișinău de a utiliza sistemului de achiziţii electronice MTender pentru obiectele de mică valoare. 

Proiectul a fost inclus în ordinea de zi la propunerea consilierei Ala Nemerenco. 

Aceasta a argumentat propunerea prin faptul că există multe plângeri referitoare la blocarea sistemului atunci când este nevoie de a procura obiectelor de mică valoare, fapt care duce la tergiversarea activităţii instituţiilor.  

Mai mult, consiliera a afirmat că există Legea cu privire la achiziţiile publice care reglementează acest proces la fiecare etapă.

Astfel, șefa interimară de la Direcția Educație a sectorului Ciocana, Veronica Puiu, a semnat direct un contract prin care a cumpărat pere în valoarea de 144.000 de lei copiilor din grădinițe, fără ca să fie organizată o licitație.

Șefa Direcției educație din sectorul Ciocana a declarat că decizia a fost luată pentru a diversifica hrana micuților.

Fructele olandeze costă 36 de lei kilogramul, iar contractul cu SRL ”FructExpertPlus” prevede livrarea a 4 tone. 

Asta în timp ce producătorii autohtoni stau cu sute de tone de struguri și mere prin depozite și au pierderi mari financiare.

Pentru a-și vinde cât de cât roada, agricultorii moldoveni au organizat târguri în Scuarul Catedralei unde au vândut fructele cu 5 sau 10 lei kilogramul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării