main logo
617

Tronsonul de drum Porumbrei-Cimișlia va fi reabilitat

Drumul naţional M3, sectoarele Porumbrei – Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat vor fi reabilitate în următorii trei ani.

Tronsonul de drum Porumbrei-Cimișlia va fi reabilitat

Lucrările vor fi efectuate de o companie din Turcia. Două contracte în acest sens a fost semnate astăzi la Chișinău de către conducerea Administraţiei de Stat a Drumurilor şi reprezentantul companiei, transmite Știri.md cu referire la Canal3.md.

Costurile lucrărilor de construcţie şi reparaţie sunt estimate la circa 60 de milioane de euro. Banii vor fi oferiţi de Banca Europeană de Investiții.

Contractele prevăd asfaltarea drumurilor şi construcţia sistemelor de drenaj a apelor pluviale. De asemenea vor fi construite 14 poduri şi pasaje şi va fi instalat iluminatul stradal.

"Am discutat cu antreprenorii că odată cu finalizarea construcţiei drumurilor ei vor avea costuri mai mici pentru transport şi termeni mai mici de livrare a produselor sau a mărfurilor", a spus ministru al Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de trei ani cu o perioadă de garanţie de un an. Lucrările vor începe peste o lună.

"Această companie deja are experienţă în Republica Moldova în executarea a două contracte de aproximativ 50 de km. Avem încrederea că îşi va onora obligaţiunile în termenii asumaţi, poate şi mai rapid şi cu calitatea la care ne aşteptăm", a spus şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei.

Drumul din preajma satului Porumbrei arată ca după război.

Compania din Turcia, care se va ocupa de construcția drumului, a reparat anterior 50 de kilometri din traseul Sărăteni-Soroca.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării