main logo
3791

Troleibuz care deszăpezește străzile, surprins în Chișinău

Pe străzile din Chișinău a fost zărit un troleibuz care deszăpezește drumurile.

Troleibuz care deszăpezește străzile, surprins în Chișinău

Potrivit conducerii Regiei Transport Electric din Chișinău (RTEC), este vorba despre un troleibuz marfar, la care s-a atașat o lamă pentru curățarea zăpezii, transmite Știri.md cu referire la TV8.

Directorul RTEC, Dorin Ciornîi, spune că unitatea de transport este folosită doar pentru a curăța stațiile terminus ale rutelor de troleibuz din Capitală și a teritoriilor parcurilor de troleibuze: „Dar când se deplasează de la o stație terminus la alta, am decis să punem lama jos și să ajutăm la curățatul străzilor”, a spus șeful RTEC.

Troleibuzul este folosit de obicei pentru a transporta anvelope sau alte bunuri ale Regiei, iar anul acesta s-a luat decizia de a i se pune și lamă în față: „Ca să fie multifuncțional”, a precizat Ciornîi.

„El merge, spre exemplu, de la stația Dumeniuc, stația terminus, deszăpezește, după care se deplasează pe șoseaua Hîncești și tot acest traseu parcurs, el merge cu lama jos. De asemenea, el curăță sub rețeaua de contact pentru troleibuze”, a explicat directorul RTEC.

Lama cu care a fost dotat troleibuzul a fost confecționată, de asemenea, în cadrul RTEC.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării