main logo
2241

Trei ucraineni au vrut să ajungă ilegal în Moldova. Câți bani au plătit

Două treceri ilegale au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la frontiera moldo-ucraineană. Trei bărbați ucraineni au încercat să ajungă ilegal în Republica Moldova, însă au fost reținuți.

Trei ucraineni au vrut să ajungă ilegal în Moldova. Câți bani au plătitFoto: border.gov.md

Cazurile au fost înregistrate pe segmentul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră Tudora, transmite Știri.md

Astfel, în primul caz, cu ajutorul unei drone, patrula mobilă a surprins două persoane în timp ce traversau în mod fraudulos granița dinspre Ucraina. La fața locului s-a constatat că acestea sunt cetățeni ucraineni. 

Cel de-al doilea caz a fost consemnat la câteva ore diferență, unde o altă patrulă a Poliției de Frontieră a depistat un străin pe direcția localității Palanca. Persoana a fost identificată ca tânăr ucrainean.

În timpul audierilor, acesta a mărturisit că fusese ajutat contra sumei de 10.000 de hrivne să ajungă la frontieră cu Republica Moldova.

În cadrul documentării cazurilor, cei trei bărbați au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră, persoanele fiind prezentate Inspectoratului General pentru Migrație.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării