main logo
5764

Trei raioane din R. Moldova au ieșit din Codul Roșu de alertă

Raioanele Hâncești, Taraclia și Florești au ieșit din codul roșu de alertă, după ce regiunile respective și-au îmbunătățit situația epidemiologică.

Trei raioane din R. Moldova au ieșit din Codul Roșu de alertăFoto: syfeed.com

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat astăzi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, că în aceste raioane sunt înregistrate în ultima perioadă mai puțin de 100 de cazuri de infecție la 100 de mii populație, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

„Îi felicit pe concetățenii noștri din Taraclia, Hâncești și Florești pentru că au dat dovadă de solidaritate și disciplină, care i-a ajutat să iasă din codul roșu și să intre, plus-minus, în normalitate”, a declarat prim-ministrul în exercițiu.

Aceeași sursă a precizat că, la nivel național, numărul de infectări cu noul coronavirus a scăzut cu 24% în ultima săptămână, iar al morților - cu 28%.

Totuși, oamenii legii atestă aglomerări în piețele agroalimentare, mai ales în zilele de weekend, dar și încălcarea regulilor impuse de autorități pentru a stopa răspândirea pandemiei atât de către persoanele fizice, cât și de către agenții economici.

În total, de la instituirea stării de urgență, polițiștii au aplicat amenzi în sumă de 7,15 milioane de lei.

În același briefing de presă, premierul Ciocoi și-a exprimat îngrijorarea că în biserici continuă „împărtășania cu aceeași lingură”, ceea ce poate duce la răspândirea coronaviruslui.

În weekendul trecut, la slujbele religioase au participat circa 15 mii de oameni pe întreg teritoriul R. Moldova, a mai raportat oficialul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării