main logo
524

Trei persoane sunt cercetate pentru trafic de influență

Trei persoane sunt cercetate pentru trafic de influență. Primul caz și al doilea caz - susținerea examenului cu brio de calificare auto și eliberarea permisului de conducere, al treilea - sechestru pe bunurile infractorilor.

Trei persoane sunt cercetate pentru trafic de influență

Potrivit Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie, trei cetățeni pentru de trafic de influență riscă pușcărie sau amenzi mari, transmite Știri.md.

În primul caz, un locuitor al orașului Edineț a pretins și a primit mijloace bănești în valoare de 850 euro, de la un cetățean din raionul Drochia. 

În schimb, acesta urma să determine susținerea cu brio a examenului de calificare auto și eliberarea permisului de conducere pentru categoria „B”, susținând că are „pile” în cadrul instituției responsabile.

Învinuitul și-a recunoscut vina, iar fapta comisă a fost calificată drept trafic de influență.

De menționat că în scopul asigurării confiscării speciale a sumei primite de către infractor și achitarea pedepsei cu amendă în cursul procesului penal a fost aplicat sechestru pe bunurile infractorului în sumă totală de 170.000 de lei.

În cel de-al doilea caz, s-a constatat că alți doi locuitori ai mun. Bălți, susținând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul SÎTCCA Bălți, au pretins și au acceptat de la un cetățean, suma de 850 euro. 

În schimbul banilor, învinuiții urmau să influențeze persoanele publice din cadrul instituției menționate, să îndeplinească acțiuni în exercitarea atribuțiilor de serviciu și anume să aprecieze pozitiv cunoștințele cetățeanului în cadrul examenelor teoretice și practice în vederea obținerii permisului de conducere cu categoriile „D” și „E”.
Fapta inculpaților a fost calificată drept trafic de influență săvârșită de două persoane.

Și în cel de-al doilea caz, a fost aplicat sechestru pe bunurile infractorilor în sumă totală de 200.000 de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150.000 de lei la 200.000 de lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării