main logo
994

Trei persoane, reținute pentru pungășii: După ce schemă acționau

Trei persoane cu vârstele de 18, 19 și 43 de ani, originari din Capitală și raionul Basarabeasca, au fost reținut de polițiștii Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, fiind suspectați de comiterea de pungășii.

Trei persoane, reținute pentru pungășii: După ce schemă acționauImagine simbol

Potrivit oamenilor legii, suspecții acționau în transportul public, în locuri aglomerate și în stradă, transmite Știri.md. 

Aceștia profitau de neatenția cetățenilor și sustrăgeau telefoane mobile și portmonee din buzunare și genți. Suma prejudiciului a fost estimată la 26.570 de lei. 

În cadrul acțiunilor procesual penale suspecții și-au recunoscut vina, iar o parte din bunuri au fost găsite de polițiști și returnate proprietarilor.

Ulterior, doi dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar tânărul de 18 ani este cercetat în libertate.

Conform legislației penale în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune se pedepsesc cu amendă în mărime de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

De menționat că Poliția Națională întreprinde constant măsuri de contracarare a pungășiilor în transportul public, centre comerciale, piețe și locuri aglomerate.

În acest context, oamenii legii recomandă repetat cetăţenilor:

- Fiți atenți la bunurile personale în transport public/locuri aglomerate;

- Păstrați portmoneul și telefonul în buzunarele ascunse care sunt mai aproape de corp;

- Dacă ați fost bruscat, imediat verificați bunurile/buzunarele;

- Pregătiți din timp banii pentru călătorie. La magazin, piață sau alte locuri aglomerate, unde doriți să scoateți banii, fiți atenți și nu atrageți atenția infractorilor.

Dacă totuși ați devenit victima hoților de buzunare, adresați-vă imediat la cel mai apropiat Inspectorat de Poliție sau sunați la numărul unic 112.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării