main logo
1261

Trei minori s-au intoxicat cu gaze emanate de la un cazan de încălzire

Trei minori s-au intoxicat cu monoxid de carbon (CO) emanat de la un cazan alimentat cu gaze naturale. Totul s-a întâmplat ieri, 9 ianuarie, într-un bloc locativ din Chișinău.

Trei minori s-au intoxicat cu gaze emanate de la un cazan de încălzireFoto: IGSU

La fața locului a intervenit Serviciul Asistență Medicală Urgentă. Minorii de doi, trei și șase ani au primit îngrijiri medicale la domiciliu, fără ca spitalizarea să fie necesară, transmite Știri.md.

Primele investigații au stabilit că copiii s-ar fi intoxicat cu produsele de ardere care nu au fost evacuate corespunzător. Specialiștii au deconectat cazanul de la rețea pentru efectuarea tuturor investigațiilor necesare. 

Circumstanțele cazului se stabilesc.

În context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor de utilizare a instalațiilor alimentate cu gaze naturale și exploatare a acestora în mod corespunzător. Salvatorii recomandă ca înaintea utilizării cazanelor, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase. 

Totodată, în vederea evitării situațiilor de risc, pompierii recomandă cetățenilor să verifice toate instalațiile care funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite doar ajutorul specialiștilor în domeniu. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării