main logo
597

Trei membri au solicitat convocarea CSP în ședință

Trei membri au solicitat convocarea Consiliului Superior al Procurorilor în ședință. Este vorba despre ministra justiției Olesea Stamate, academicianul Ion Guceac și profesorul Dumitru Pulbere.

Trei membri au solicitat convocarea CSP în ședințăFoto: Ipn.md

Solicitat de IPN, Ion Guceac a spus că se cere poziția Consiliului Superior al Procuratorilor „cu privire la subiectele care se discută astăzi în societate”. Secretariatul CSP are la dispoziție zece zile ca să organizeze ședința, transmite Știri.md.

„Am înțeles că va fi organizată, se pregătește agenda. Probabil că suplimentar vom fi informați”, a spus Ion Guceac.

Parlamentul a constatat marți, 9 iulie, neîntrunirea condițiilor de numire în funcție și a recomandat președintelui Igor Dodon să emită decretul de încetare de drept a raporturilor de serviciu ale procurorului general Eduard Harunjen.

Democrații, care au părăsit sala plenului până să fie supusă votului decizia, au invocat încălcarea legislației, menționând că Parlamentul nu poate interveni în procedura de revocare a procurorului general.

Articolul 125 al Constituției prevede că procurorul general poate fi demis printr-un decret al președintelui, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării