main logo
1938

Trei luni de la dispariția Mădălinei: Anchetatorii au venit cu un câine la casa familiei

Trei luni de la dispariția Mădălinei Cojocari. După câteva săptămâni de liniște pe strada unde locuia familia, anchetatorii au revenit, iar de această dată au luat și un câine, scrie presa de peste Ocean. Poliția Cornelius, Biroul de Investigații de Stat din Carolina de Nord, unitatea sa K-9 și un procuror adjunct din Mecklenburg au fost la casa familiei în această săptămână.

Dispariția Mădălinei: Anchetatorii au venit cu un câine la casa familiei

Un purtător de cuvânt al orașului a spus că găsirea Mădălinei rămâne prioritatea principală a departamentului și că lucrează pentru a se asigura că finalizează o investigație amănunțită, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Unii vecini au fost îngrijorați că ancheta încetinește, deoarece strada era liniștită de săptămâni. Un vecin că anchetatorii au stat acasă la familia Cojocari aproximativ două ore și i-a văzut cu un ciobanesc german.

Jack Thorpe, un manager K-9 care nu este implicat în acest caz, a spus că unitățile K-9 sunt un instrument critic în multe etape diferite ale unui caz de persoană dispărută.

„A intra într-o casă săptămâni sau luni mai târziu este absolut posibil, o facem tot timpul. De fapt, este o obișnuință”, a spus el.

Thorpe este directorul unității de căutare și salvare K-9 a Asociației soldaților din Carolina de Nord. Este o organizație nonprofit alcătuită din manageri K-9 care sunt chemați să asiste în investigațiile de stat și federale. Organizația nu a fost contactată în acest caz.

K-9-ul este specializat în găsirea rămășițelor umane.

„95% din ceea ce facem pentru organele de drept este să curățăm zona pentru ei și să spunem că nu este probabil ca un organism să se afle pe această proprietate”, a spus Thorpe.

„Elimini locuri cu instrumentele de investigație pe care le ai. Acestea ar putea fi informații despre telefonul mobil, ar putea fi cineva ca un informator criminal care spune departamentului de poliție că poate doriți să verificați aici și apoi aducem un câine acolo și îl confirmăm sau îl anulăm. Acești câini sunt foarte, foarte importanți în cazurile penale”.

Oficialii din Cornelius nu au confirmat mai multe informații despre motivul pentru care s-au întors la casă sau dacă au găsit ceva substanțial, doar că SBI le-a adus unitatea K-9.

Potrivit site-ului SBI, aceștia au în program 18 câini, fiecare cu o îndemânare de specialitate. Departamentul are câini care pot detecta droguri, explozivi, acceleranți sau rămășițe umane.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării