main logo
854

Trei ambulanțe cu pacienți, blocate pe trasee din cauza poleiului

Trei ambulanțe care urmau să ducă pacienți la spital au rămas blocate pe traseele din țară din cauza poleiului.

Trei ambulanțe cu pacienți, blocate pe trasee din cauza poleiuluiFoto: dse.md

Salvatorii din cadrul IGSU au intervenit pentru a ajuta șoferii de pe ambulanțe blocați, transmite Știri.md.

Primul caz în care a fost necesară intervenția angajaților IGSU a avut loc în localitatea Răscăieții Vechi, raionul Ștefan Vodă. Ambulanța a rămas blocată din cauza poleiului pe traseu în timp ce se îndrepta spre pacient. La fața locului au intervenit salvatorii, care au reușit să acorde asistența necesară și să aducă pacientul către ambulanță, care ulterior și-a continuat drumul spre spital. 

Alte două situații în care au fost tractate ambulanțele s-au înregistrat la Dubovca, raionul Hâncești, dar și în raionul Florești. În ambele cazuri ambulanțele au fost tractate, iar în ultimul caz, autovehiculul derapat de pe traseu a fost deblocat pentru a putea duce pacientul la spital. 

În urma acțiunilor întreprinse de salvatori, toate ambulanțele și-au continuat drumul spre pacienți. 

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Băcioi, municipiul Chișinău, în urma unui accident de circulație. Aici, în urma ciocnirii dintre două autoturisme, o persoană a rămas blocată, iar salvatorii au reușit descarcerarea acesteia și predarea către Serviciul de asistență medicală. La fața locului pentru misiunea de salvare au intervenit patru echipaje de salvatori. Din cauza unui alt accident de circulație, care a avut loc în orașul Hâncești, traseul a rămas blocat, fiind necesară intervenția salvatorilor pentru deblocarea de pe carosabil a unui autovehicul de model Lexus. Circumstanțele cazului se stabilesc.

În acest context, în condiții de iarnă cu temperaturi oscilante, care duc la formarea poleiului și gheții pe traseu, salvatorii îndemnă conducătorii auto să conducă cu maximă prudență și să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport. 

Fiecare șofer de autovehicul trebuie să-și echipeze mașina cu cauciucuri de iarnă și să dețină în portbagaj lanțuri și nisip, iar în situații de risc să apeleze Serviciul 112.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării