main logo
1983

Trei accidente rutiere, produse pe același segment de drum la Soroca

Trei accidente rutiere s-au produs în această dimineață la ieșirea din Rublenița, raionul Soroca.

Trei accidente rutiere, produse pe același segment de drum la SorocaFoto: știri.md

Contactată de Știri.md, Svetlana Talpă, ofițer de presă din cadrul IP Soroca, ne-a declarat că azi-dimineață, în jurul orei 09:10, în serviciul de gardă al Inspectoratului de Poliţie Soroca a parvenit informația telefonică precum că pe traseul R-14, localitatea Rublenița, raionul Soroca, au fost produse evenimente rutiere cu implicarea mai multor unități de transport.

Intervenind la fața locului pentru stabilirea circumstanțelor și factorilor care au favorizat producerea accidentului rutier, preliminar polițiștii din Soroca au constatat că, pe porțiunea de drum de pe traseul R-14 la km 12+600m ieșire din satul Rublenița, raionul Soroca, au avut loc mai multe accidente rutiere. 

Cauza ar fi ignorarea de către conducătorii de vehicule a situației rutiere și anume condiții meteo nefavorabile (ceață), unde partea carosabilă era acoperită cu ghețuș, precum și neadaptarea vitezei de circulație la condițiile meteorologice, totodată nerespectarea distanței (spațiului dintre vehicule), fapt care și a dus la producerea accidentelor.

În primul caz, o femeie, conducând automobilul de marca Lexus (anvelope de vară), a lovit din spate automobilul VAZ, condus de un bărbat.  

În cel de-al doilea caz, un bărbat, conducând vehiculul de marca Mercedes 412, a lovit din spate TIR-ul Volvo, condus de un alt bărbat. 

În ultimul caz, un bărbat, conducând automobilul de marca Dacia Logan, a lovit din spate un alt automobil Dacia Logan, condus de un bărbat. 

Nicio persoană implicată în aceste accidente rutiere nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Toți conducătorii auto au fost supuși testării alcoolscopice, rezultatele arătând că aceștia nu erau în stare de ebrietate. 

Pe aceste cazuri au fost pornite proceduri contravenționale în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Știri.md amintește că azi, 8 decembrie, pe trasee, inclusiv în Chișinău, se circulă în condiții de ceață, ceea ce reduce mult din vizibilitate. Oamenii legii au venit cu mai multe recomandări.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării