main logo
772

Trecutul profesional al noului şef de la Autoritatea Aeronautică Civilă

Octavian Nicolaescu este noul director al Autorității Aeronautice Civile (AAC), potrivit blogului de aviație Runway 08.

Trecutul profesional al noului şef de la Autoritatea Aeronautică Civilă

Potrivit unor surse, numirea vinde după ce Radu Bezniuc și-a dat demisia din funcţia de director al AAC, pe care a exercitat-o din anul 2016.

În şedinţa de Guvern din 24 octombrie, ar urma să fie anunţată oficial despre această mutare, transmite Ştiri.md cu referire la Mold-Street.

Conform datelor de pe profilul de LinkedIn al lui Octavian Nicolaescu, între anii 1997 și 2011, a îndeplinit mai multe funcții în cadrul întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău, printre care și Director Administrativ.

A lucrat şi în cadrul Tcell Tajikistan, fiind director de produs principal (CPO), dar şi la compania Moldcell, inclusiv în perioada când acolo şef era Chiril Gaburici, actualul ministru al Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit unor date până la numirea la AAC a fost manager pe probleme juridice și administrație generală la Moldcell.

Totodată unele surse spun că este o persoană din anturajul lui Ilan Şor, controversatul primar de Orhei şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Avia Invest, care gestionează Aeroportul Internaţional Chişinău.

Demisia lui Radu Bezniuc vine după ce premierul Pavel Filip ar fi depistat la Autoritatea Aeronautică Civilă un excedent bugetar de circa 40 milioane de lei, dar şi ca urmare a opoziţiei fostului director la anumite scheme dubioase promovate în domeniul aviaţiei civile.

Autoritatea Aeronautică Civilă este o instituţie publică de certificare, control şi supraveghere în domeniul aviaţiei civile şi este subordonată Guvernului.

Autoritatea este responsabilă de eliberarea autorizaţiilor pentru efectuarea curselor aeriene regulate şi neregulate; perfectarea şi implementarea acordurilor internaţionale în domeniul aviaţiei civile; verificarea, eliberarea, validarea, suspendarea şi revocarea certificatelor de navigabilitate pentru aeronave şi altă tehnică aeronautică; certificarea şi supravegherea exploatării aerodromurilor (aeroporturilor) şi altor servicii şi instalaţii de la sol; elaborarea, coordonarea şi implementarea programului naţional de securitate aeronautică etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării