main logo
1046

Transportul public din Chișinău nu poate asigura legătura cu suburbiile

Lilian Copaci, șeful interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei Chișinău, a declarat luni, 11 mai, la ședința online a serviciilor municipalității, că transportul public municipal nu poate asigura o legătură regulată între Chișinău și suburbii.

Transportul public din Chișinău nu poate asigura legătura cu suburbiileFoto: moldpres.md

“Deși criza de transport public în care s-au aflat suburbiile începe să se amelioreze – mai mulți șoferi aflați pe rute de microbuze care fac legătura cu municipiul au început să iasă la lucru, nu putem asigura o legătură regulată între oraș și suburbii”, a declarat Copaci, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Oficialul a specificat însă că există un număr insuficient de mijloace de transport în comun ca să poată fi asigurată o legătură regulată dus/ întors între oraș și suburbii. 

’’Cele 121 de troleibuze și 104 autobuze sunt puține pentru a asigura legătura suburbiilor cu orașul. Mizăm ca la ședința din 19 mai consilierii municipali să ofere o soluție referitoare la procurarea și asamblarea troleibuzelor ori autobuzelor în Chișinău’’, a concluzionat sursa citată.

În același timp, Copaci a spus că în perioada 4 – 10 mai, prima săptămână de activitate obișnuită a Parcului Urban de Autobuze și a Regiei de Transport Electric s-a înregistrat un venit cumulativ de 332 de mii de lei.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că pentru asigurarea unei legături regulate între Chișinău și comunele suburbane este nevoie de minimum 160 de autobuze și 55 de troleibuze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării