main logo
802

Transportul public din Capitală ar putea fi replanificat

Infrastructura transportului public din Capitală ar putea fi revizuită.

Transportul public din Capitală ar putea fi replanificat

Un anunț în acest sens a fost făcut public de către organizația UNDP din Moldova, transmite Știri.md.

„În prezent, municipiul elaborează un Plan de Mobilitate Urbană, cu susținerea UNDP Moldova, pentru a aborda problemele legate de transportul public și infrastructura aferentă, care e insuficientă și inadecvată, ceea ce constituie obstacole în calea mobilității, siguranței și planificării urbane”, spune Dumitru Vasilescu, specialist politici UNDP Moldova

Astfel, organizația a venit cu o propunere către municipalitate de a explora „comportamentul și atitudinile de mobilitate ale populației, schimbările de-a lungul timpului, precum și să analizăm tiparele de dezvoltare și mobilitate urbană. În acest scop, a trebuit să depășim sursele de date și parteneriatele tradiționale și, din acest considerent, am început să cooperăm cu Orange, Fenosa și cu Agenția Spațială Europeană, precum și am produs propriile micro-date bazate pe istoriile oamenilor – toate acestea în vederea asigurării unei mobilități mai ușoare, rapide și convenabile a locuitorilor Chișinăului prin municipiu. Am utilizat imagistica prin satelit la cartografierea orașului, în colaborare cu Agenția Spațială Europeană și contractanții acesteia GeoVille (Austria) și SIRS (Franța). Domeniul nostru de interes sunt câteva sectoare mari ale orașului Chișinău, inclusiv Centru, Botanica, Ciocana și altele”.

Cu toate acestea, inițiatorii proiectului, își propun să adapteze infrastructura transportului public din Capitală, pe două dimensiuni: reamplasarea stațiilor astfel încât să fie mai accesibile și modificarea itinerarului rutelor, în funcție de fluxurile de călători. În funcție de necesitatea care ar putea apărea ulterior vor fi adăugate stații suplimentare. 

Proiectul urmează a fi dat în exploatare până la finele anului 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării