main logo
4478

Transportatorii au ieșit în PMAN la protest: Ce cer de la autorități

Transportatorii au ieșit astăzi, 9 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a protesta. Asta după ce reprezentanții transportatorilor sunt indignați de faptul că proiectul de modificare a Codului transporturilor rutiere (CTR) nu a fost supus consultărilor publice conform tuturor rigorilor, ci a fost oferit un termen de trei zile.

Transportatorii au ieșit în PMAN la protest: Ce cer de la autoritățiFoto: Realitatea.md

Astfel, sute de microbuze și autobuze vor staționa astăzi în fața Guvernului, în semn de nemulțumire față de noul Cod al transporturilor rutiere, transmite Știri.md

Potrivit președintelui Asociației Patronale a Operatorilor Transport Auto, Oleg Alexa, în cazul în care nu vor fi anulate unele inițiative legislative de modificare a Codului transporturilor rutiere, mulți proprietari de rute riscă să-și piardă licența. 

Știri.md amintește că, la data de 3 noiembrie, Asociația Patronală a Operatorilor Transport Auto a depus o cerere la Primăria municipiului Chișinău pentru organizarea unui protest în centrul Capitalei. 

Asta după ce reprezentanții transportatorilor s-au arătat indignați de faptul că proiectul de modificare a Codului transporturilor rutiere (CTR) nu a fost supus consultărilor publice conform tuturor rigorilor, ci a fost oferit un termen de trei zile.

Ulterior, Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” a declarat că susține poziția Asociației Patronale „APOTA” privind proiectul de modificări la Codul transporturilor rutiere și anunță că se va alătura protestului transportatorilor rutieri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării