main logo
888

Transport pentru elevi. Spataru: Autoritățile din Bălți pot găsi soluții

Ex-deputatul Arina Spataru susține că autoritățile locale din Bălți ar putea crea itinerare speciale de transport public pentru elevi.

Transport pentru elevi. Spataru: Autoritățile din Bălți pot găsi soluțiiFoto: diez.md

Potrivit acesteia, în Bălți sunt în jur de 15.559 de elevi care, în fiecare dimineață, pleacă spre cele 25 de instituții de învățământ, transmite Știri.md.

"Momentan nu există statistică oficială câți copii se folosesc de transportul public ca să ajungă la școală. Știm doar că pentru mulți din ei, deplasarea la școală cu troleibuzul este o adevărată provocare. Consider că autoritățile locale pot oferi posibilitatea să creeze itinerare speciale pentru transportarea copiilor noștri la școală", a scris Spataru pe contul său de Facebook.

Pentru acest lucru este nevoie de a cunoaște două lucruri:

1. Numărul copiilor care se folosesc de transport public ca să plece la școală.

2. Drumul parcurs zilnic de către copil, care leagă zona de trai cu locul unde se află școala.

”Găsiți trei minute și completați formularul, astfel vom putea calcula câte itinerare și unități de transport vom solicita APL pentru transportarea copiilor la școală", mai scrie Spataru.

Știri.md reamintește că ieri, 6 septembrie, Primăria Chișinău a renunțat la troleibuzele dedicate pentru elevi din motiv că erau mai puțin solicitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării