main logo
724

Transnistria mizează pe intensificarea negocierilor cu Moldova

Transnistria apreciază atenţia sporită din partea OSCE faţă de relaţiilor moldo-transnistrene şi procesul de negocieri şi mizează pe intensificarea în continuare a acestora în timpul Preşedinţiei Italiei în OSCE la toate nivelurile, inclusiv "5+2".

Transnistria mizează pe intensificarea negocierilor cu MoldovaTransnistria mizează pe intensificarea negocierilor cu Moldova.

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, la întrevederea de marţi, la Tiraspol, cu reprezentantul special al OSCE, Franco Frattini.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a trasat "principalele direcţii ale dialogului cu partea moldovenească, unde au fost deja încheiate acorduri practice, precum şi chestiunile incluse în agenda negocierilor, dar şi aspecte pe care partea transnistreană le consideră oportune a fi discutate în viitor".

Franco Frattini a spus că preşedinţia italiană în cadrul OSCE ar dori "să realizeze soluţionarea problemelor stabilite în Protocolul de la Viena".

„Misiunea mea este de a asculta părţile. Voi vorbi şi cu Chişinăul, şi cu Tiraspolul pentru a transmite informaţiile primite. Voi fi la Moscova, voi fi la Kiev. Intenţia mea este de a convoca o reuniune în formatul "5+2" la Roma până în luna mai pentru a putea discuta despre problemele actuale la masa de negocieri", a spus el.

În opinia reprezentantului special al OSCE, "toate deciziile trebuie luate de Transnistria şi Moldova".

„Orice decizie, orice acord trebuie să vină nu de la Bruxelles, nu de la Viena, nu de la Moscova. Acestea trebuie să fie atins între Tiraspol şi Chişinău şi trebuie să fie îndreptate spre beneficiul oamenilor. Acesta este principiul meu de bază în activitate. Credem că părţile îşi pot atinge obiectivele. OSCE şi organizaţiile internaţionale pot oferi sprijin în atingerea acestor obiective", a spus el, menţionând că poate fi vorba inclusiv de asistenţă financiară care vizează, de exemplu, realizarea unor lucrări legate de modernizarea unui pot peste Nistru, pe unde a mers delegaţia italiană ca să vină în Transnistria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării