main logo
2114

Transnistrenii au primit bani după ce l-au votat pe Dodon: 200 de ruble

Mai mulți alegători din stânga Nistrului ar fi primit câte 200 de ruble transnistrene, echivalentul a aproximativ 213 lei, după ce l-au votat pe Igor Dodon la funcția de președinte.

Transnistrenii au primit bani după ce l-au votat pe Dodon: 200 de ruble

În cadrul unei investigații, Ziarul de Gardă a constatat că mulți dintre votanții lui Dodon din stânga Nistrului au fost aduși în mod organizat la secțiile de votare, după ce s-au înscris, în prealabil, în liste, inclusiv în primul tur de scrutin, transmite Știri.md.

„Dimineață am sunat, cum și în primul tur, la nr. de telefon: 3-50-50 și mult timp a fost ocupat, vreo jumătate de oră, dar am răzbătut. Și am zis că sun în privința alegerilor și ea a zis: „da, bine”. Acum nu scriau familiile, dar numele. Numele străzii am spus și din cap i-am spus cinci nume. Ea a scris și am întrebat câți bani dau. Ea a zis că 200. „Lei sau ruble?”, am întrebat. „Ruble, voi doar pentru Dodon votați”, a spus Dumitru Iancev, un locuitor al orașului Tighina.

Iancev a mai spus că a aflat de la vecini că oamenii ar fi primit banii după ce și-au exprimat votul pentru Igor Dodon.

„Eu nu m-am dus, pentru că eu sunt membru de Comisie la Varnița, dar i-am spus vecinului. I-am zis: „Băi, Vanea, du-te acum unde troleibuzul nr.3 se oprește, du-te și ia 200 de lei că am scris numele Vanea”. El s-a dus, peste o oră m-a sunat și zice că: „Gata, am primit 200 de lei”. El votase. L-a luat mașina la ora 4, l-au dus. 200 de ruble pentru transnistreni, asta e 13 sticle de vodkă, iată ei hotărau viitorul Moldovei”, a menționat bărbatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării