main logo
24986

Tragic: O tânără din Anenii Noi a decedat la câteva zile după naștere

O tânără din localitatea Șerpeni, raionul Anenii Noi, a decedat la câteva zile după ce a născut. Cazul a fost făcut public pe o rețea de socializare. Primarul localității și directorul spitalului din raion confirmă existența cazului.

Tragic: O tânără din Anenii Noi a decedat la câteva zile după naștereColaj: Știri.md

În mesajul publicat pe o rețea de socializare, cu referire la tragedie, de moartea tinerei sunt acuzați medicii din Anenii Noi, transmite Știri.md

Tânăra a născut pe data de 18 octombrie. La 3 zile după ce a născut, tânăra a fost externată. După două zile, ea s-a adresat spitalului din raion, având anumite complicații. O zi mai târziu, tânăra a ajuns la spitalul de urgență din Chișinău în stare extrem de gravă, direct în sala de operație, însă fără vreo șansă de viață. 

Directorul spitalului raional Anenii Noi, Alexandru Nastas, a confirmat pentru Știri.md existența cazului de deces, însă fără a oferi mai multe detalii. Potrivit lui, în cadrul instituției o să fie declanșată o anchetă de serviciu, iar în baza rezultatelor anchetei, acesta va putea comenta cazul.

Contactată de Știri.md, Elena Nicolaev, primarul localității ne-a relatat că autoritățile locale sunt în alertă. 

„Cu părinții încă nu am discutat. Bunica a fost internată cu copilul la Spitalul Mamei și copilului. Azi au fost externați. Copilul a ajuns în localitate. Vedem până mai în seară care este situația. Vom pregăti un ajutor material, asistență socială. Suntem în alertă. Lucrăm cu actele. Detalii nu am discutat cu mama fetei. Am vorbit telefonic, am pregătit actele de naștere a copilului, dar nu cu multe detalii”, ne-a spus primarul. 

În legătură cu acest caz, Institutul de Medicină Urgentă a trimis o notă informativa Ministerului Sănătății cu rezultatele comisiei de evaluare și toate datele din ziua internării pacientei, 24 octombrie. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de către purtătorul de cuvânt al IMU, Dorina Arsene. 

Astfel, cazul va fi discutat la nivel de Minister, unde este formată o comisie ministeriala legată de mortalitatea maternă. 

„Medicii noștri specialiști au luptat prin toate metodele moderne posibile pentru a salva viața pacientei, dar starea ei extrem de gravă a dus la deces”, a adăugat Dorina Arsene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării