main logo
10121

Tragedie la Călărași: Un copil de 9 ani a murit sub gheața unui iaz

Joaca l-a costat viața. Un copil s-a înecat după ce s-a aventurat pe gheața subțiere a unui iaz din Călărași.

Tragedie la Călărași: Un copil de 9 ani a murit sub gheața unui iazFoto: IP Călărași

Tragedia a avut loc pe 8 februarie, aproximativ la ora 16:00, în localitatea Săseni. 

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă Cristina Vicol ne-a spus că în urma unor investigații s-a constatat că doi minori în vârstă de 9 și 12 ani, ambii locuitori ai satului Săseni, au intrat prin acces liber într-o gospodărie ce dispune de un bazin acvatic (iaz) pentru a aluneca pe stratul de gheață format, însă s-au prăbușit în apă.

În consecință, minorul de 12 ani a reușit să iasă din apă și să meargă la domiciliul mamei amicului său și să o cheme în ajutor.

Totodată, la fața locului s-au prezentat mai mulți localnici, care l-au scos din apă pe minorul de 9 ani, ultimul fiind la acel moment în stare de inconștiență.

De asemenea, la locul faptei a intervenit și o ambulanță care, în urma mai multor proceduri de acordare a ajutorului medical minorului, nu a putut decât să constate decesul.

Potrivit poliției, la o distanță de 50 de metri de casa minorului în vârstă de 9 ani este amplasată o altă gospodărie nelocativă, care nu este îngrădită cu gard, iar în interiorul gospodăriei a fost construit recent un bazin acvatic cu o suprafață de aproximativ 15m x 25m și cu o adâncime de aproximativ 2-3 m, bazinul fiind parțial umplut cu apă.

În prezent se petrec mai multe acțiuni de urmărire penală îndreptate spre stabilirea tuturor circumstanțelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării