main logo
703

Tradiții păstrate cu sfințenie: Gospodinele au pregătit peşte de Florii

Duminica Floriilor este o bună ocazie pentru gospodinele iscusite de a-şi delecta membrii familiei cu bucate din peşte. Tradiţia este respectată şi în statul Trebujeni, Orhei, unde pregătirile pentru sărbătoarea Floriilor erau în toi de dimineaţă.

Tradiții păstrate cu sfințenie: Gospodinele au pregătit peşte de Florii

"Tradiţia de la părinţi este şi aşa şi continui. De vineri am fost la piaţă şi am cumpărat peşte", a spus o localnică, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Am aşteptat Ziua Floriilor să mâncăm peşte. Peşte prăjit, scrumbie cu cartofi şi desigur ciorbă de peşte", a menționat o gospodină.

"Astăzi am decis să ieşim puţin să ne relaxăm. Să ne alintăm cu ceva din peşte, deoarece este o sărbătoare mare", a spus o femeie.

Veronica Stratin din satul Butuceni a gătit pentru cei dragi peşte prăjit cu mămăligă şi mujdei.

"Peştele îl sărăm puţin, apoi îl dăm prin făină de păpuşoi şi îl punem la prăjit. Începe a fierbe apa pentru mămăligă şi punem făina", a precizat gospodina.

Ulterior, gospodina a preparat şi alte bunătăţi. Un deliciu întâlnit de Florii la moldoveni este ciorba de peşte.

"Pentru supa de peşte, am folosit ceapă, morcov, ceapa se pune după ce am pus cartoful. Punem suc de tomate şi ardei tăiaţi. Punem sare, foi de dafin şi piper boabe. Peştele este gata şi punem verdeaţa şi o luăm de pe foc. Vă dorim poftă bună", a spus Veronica Stratin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării