main logo
17900

Tradiția rămâne tradiție: Mai multe porți, furate în noaptea Sf. Andrei

Tradiția rămâne tradiție. Mai multe gospodării din R. Moldova au rămas, în noaptea Sfântului Andrei, fără porți.

Tradiția rămâne tradiție: Mai multe porți, furate în noaptea Sf. AndreiColaj: Știri.md

Imagini cu porțile furate de mai mulți tineri au fost publicate și pe rețelele de socializare, transmite Știri.md.

Din imagini se poate auzi și vedea că tinerii sunt veseli și foarte entuziasmați, iar unii chiar au fost prinși de stăpânii gospodăriilor. 

Contactată de Știri.md, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), ne-a comunicat că au fost înregistrate 28 de cazuri de furturi de porți. Dintre acestea, 21 deja au fost găsite.

În câteva raioane din nordul republicii (Ocnița, Briceni, Edineț, Dondușeni și Soroca), potrivit ofițerului de presă al Poliției, Svetlana Talpă, au fost sustrase cinci porți și au avut loc două tentative de sustragere a porților.

Obiceiul de a fura porți persistă în mai multe localități din R. Moldova. Acestea sunt scoase din balamale aproape de miezul nopţii de către tineri de la casele unde fetele sunt nemăritate și sunt duse cât mai departe de gospodării. A doua zi, părinţii, dar şi fetele dis-de-dimineaţă merg în căutarea lor. Porțile sunt luate de la fetele ai căror părinţi se împotriveau căsătoriei fiicei lor cu flăcăul care intenţiona să o ceară de nevastă.

Citește și: Sfântul Andrei, sărbătorit pe 13 decembrie: Tradiții și obiceiuri

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării