main logo
621

Tot mai mulți moldoveni cumpără polițe medicale cu reducere

Aproape 19.500 de cetăţeni au achitat, în luna ianuarie 2019, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă, cu 20.00 mai mult în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tot mai mulți moldoveni cumpără polițe medicale cu reducere

Potrivit datelor Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, din numărul total de plătitori, peste 13.300 de persoane au beneficiat de reducere în proporţie de 50 la sută, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Este vorba despre fondatorii de întreprinderi individuale, deţinătorii de patentă, arendatorii şi cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova.

Conform sursei citate, numărul persoanelor care au cumpărat poliţe cu reduceri de 50% prin serviciul guvernamental de plăţi electronice MPay s-a dublat în ianuarie 2019, faţă de perioada similară a anului trecut. Alte circa 6000 de persoane, proprietari de teren agricol, au plătit prima cu reducere de 75%.

În anul curent, prima AOAM în sumă fixă poate fi cumpărată cu 4056 lei. Reducerile de 50%, 60% şi 75% sunt valabile până pe 1 aprilie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării