main logo
2852

Tot mai mulți moldoveni cer azil în Germania: Autoritățile nu fac față

Numărul moldovenilor care solicită azil în Germania a crescut neobişnuit de mult în ultima perioadă.

Tot mai mulți moldoveni cer azil în Germania: Autoritățile nu fac fațăFoto: lonelyplanet.com

Conform datelor oficiale, doar în luna iulie au sosit la Berlin în total 60 de refugiați, dintre care 60% sunt concetățeni de-ai noștri, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Angajații oficiului pentru azil au declarat pentru un post de televiziune local că, în realitate, cifra ar fi mult mai mare. Aceștia spun că în tabăra de cazare a solicitanților de azil vin zilnic până la 100 de refugiați din Moldova.

Lucrătorii sociali se plâng că le este frică să traverseze parcul din jurul taberei, întrucât oamenii ar consuma droguri și ar avea un comportament agresiv.

De la începutul acestui an, poliţia a intervenit de 70 de ori după ce au fost semnalate numeroase infracţiuni. 

Jurnaliştii scriu că sărăcia din Moldova ar fi atât de mare, încât concetățenii noștri sunt atrași de ajutoarele financiare pe care autoritățile germane le oferă solicitanților de azil. Suma ajunge, în unele cazuri, la 4.500 de euro. 

Preşedintele grupului creştin-democrat din parlamentul land-ului Berlin a declarat că vinovaţi de această situaţie sunt ecologiştii şi social-democraţii din coaliţia Guvernului.

Oficialul susţine că persoanele care depun cereri de azil ar trebui să primească doar alimente şi haine, dar nu şi bani.

Am solicitat o reacţie din partea Ministerului de Externe de la Chişinău privind creşterea inexplicabilă a cererilor de azil în Germania depuse de cetățeni ai Republicii Moldova, dar şi despre infracţiunile semnalate de presa germană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării