main logo
507

Tot mai mulţi adolescenţi, tentaţi să încerce noile forme de fumat

La peste doi ani de când fumatul a fost interzis prin lege în spaţiile publice închise se constată o scădere în ceea ce priveşte internările pentru afecţiuni pulmonare acute.

Tot mai mulţi adolescenţi, tentaţi să încerce noile forme de fumat

Totuşi, numărul fumătorilor nu a scăzut. Mai îngrijorător este că tot mai mulţi adolescenţi sunt tentaţi să încerce noile forme de fumat, cu nimic mai sănătoase, a precizat profesorul doctor Florin Mihălţan, transmite Știri.md cu referire la romania-actualitati.ro.

Florin Mihălţan:

Tinerii sunt atraşi de mirajul acestor ţigări electronice şi de tutun încălzit, uitându-se că vorbim de fapt, în cazul tutunului încălzit, tot de tutun despre care, din punct de vedere al evidenţelor ştiinţifice, s-au adunat destule în acest an care demonstrează că este nociv şi este departe de studiile clinice făcute de companiile de tutun care încearcă să demonstreze că este un tutun sănătos, iar din punct de vedere al ţigărilor electronice o singură ţară a acceptat să fie introdus ca modalitate de terapie pentru fumători, şi anume Anglia, restul ţărilor sunt extrem de precaute pentru că s-a constatat că acest tutun electronic menţine şi-i atrage pentru a deveni întâi consumatori de nicotină, adolescentul, iar tranziţia spre droguri, respectiv spre ţigară este facilitată de acest moment.

Medicii sunt de părere că legislaţia trebuie completată - notează reporterul nostru Adriana Turea. 

Este necesar ca eticheta pentru tutun să se aplice şi pentru tutunul încălzit, trebuie ca taxarea să fie aceeaşi şi reclama interzisă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării