main logo
13482

Topul țărilor afectate: R. Moldova e pe locul 2 în Europa la infectări

Republica Moldova este pe locul 2 în Europa la capitolul infectări raportat la populație în ultimele 24 de ore, fiind depășită doar de către Belarus.

Topul țărilor afectate: R. Moldova e pe locul 2 în Europa la infectăriFoto: abc7ny.com

Cu 264 de cazuri (3,5 milioane de locuitori) înregistrate în ultimele 24 de ore, un record negativ pentru Republica Moldova de la declanșarea pandemiei, țara noastră are o medie de 75 de cazuri la un milion de locuitori, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Mai prost în Europa decât noi stă doar Belarusul, țară care nu a introdus însă restricții în perioada pandemiei. Acest stat a raportat 883 de noi cazuri (9,5 milioane de locuitori) sâmbătă, adică o medie de 92 de infectări la un milion de locuitori.

A treia cea mai afectată țară este Rusia, care a raportat alte 8.855 de cazuri (145 de milioane de locuitori), adică o medie de 61 de cazuri la un milion de locuitori.

Iar dacă ne-am compara cu țările vecine, România a raportat sâmbătă 187 de noi cazuri (19,5 milioane locuitori), adică 9,5 cazuri la un milion de locuitori. 

Bilanț mai îngrijorător în Ucraina, acolo unde au fost raportate 550 de noi cazuri (41,5 milioane locuitori), adică 13,2 cazuri la un milion de locuitori.

În timp ce în cele mai lovite țări de pandemie din Europa lucrurile stau în felul următor în ultimele 24 de ore: Marea Britanie (1.557 de cazuri – 23 la un milion de locuitori), Italia (270 de cazuri – 4,5 la un milion de locuitori), Spania (332 de cazuri – 7 la un milion de locuitori).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării