main logo
1722

Topul străzilor periculoase din Chișinău: 800 de accidente în 2020

Numărul accidentelor rutiere produse în Capitală a scăzut cu 25 la sută anul trecut, comparativ cu 2019. Poliția explică această situaţie prin faptul că pandemia a ținut oamenii în casă.

Topul străzilor periculoase din Chișinău: 800 de accidente în 2020Foto: știri.md

Totuși, în cele în jur de 800 de accidente și-au pierdut viața 33 de persoane, iar aproximativ 900 au fost traumatizate, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Potrivit poliției, cel mai periculos sector rămâne Râșcani, unde anul trecut au fost înregistrate 177 de accidente rutiere. Opt persoane și-au pierdut viața, iar 200 au fost rănite. 

Cea mai periculoasă stradă din sector este Calea Orheiului, unde au avut loc 15 accidente. 

În sectorul Buiucani, în cele 177 de accidente și-au pierdut viața cinci oameni. 

Cea mai periculoasă stradă este Calea Ieșilor, unde au avut loc 17 nenorociri. 

Urmează sectorul Botanica, cu 172 de accidente, sectorul Centru – cu 160 şi Ciocana – cu 111.

Șoferii și pietonii susțin că nenorocirile se întâmplă din cauza că unii nu respectă regulile de circulație:

”Aici e tare interesant, Traian cu Dacia, aici e tare greu. Șoferii nu-s atenți. Viteza, de la aceasta se fac toate și stau cu telefonul în mână”.

”Neatenția șoferilor și a trecătorilor. Practic toate din neatenție și nerespectarea regulilor. Dacă trecătorii, pietonii ar fi mai disciplinați și aceiași șoferi, nu s-ar face atâtea”.

”Amenzi la șoferi și la pietoni. La toți, pentru că altfel nu înțeleg. O să plătești o dată sau de două ori din buzunar și vei respecta”.

”Pentru că oamenilor nu le pasă unul de altul și nimeni nu se respectă. Toți își taie calea, se ceartă”.

Reprezentanții INSP spun că majoritatea accidentelor au avut loc în zilele de luni și sâmbătă.

”În jur de 40 de procente din numărul total de accidente înregistrate s-au produs în municipiul Chișinău. Aici avem și mai multe unități de transport și mai mulți pietoni. Avem descreștere la toate compartimentele”, a declarat Pavel Apostol, șef secție în cadrul INSP.

Potrivit poliției, cele mai multe accidente au loc din cauza neacordării priorităţii pietonilor şi nerespectarea regulilor de circulație.

”În mare parte, în municipiul Chișinău avem accidente rutiere cu implicarea pietonilor. Aici pot fi două abateri. Vorbim de neacordarea priorității pietonilor, traversarea neregulamentară a părții carosabile de către pietoni”, a declarat Pavel Apostol.

Potrivit datelor INSP, în 2019 în Capitală au avut loc în jur de 1.200 de accidente rutiere, soldate cu 46 de morți și peste 1.300 de persoane traumatizate.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării