main logo
6213

Topul reclamațiilor din Moldova: Magazin obligat să restituie 1 leu clientului

Moldovenii sunt tot mai nemulțumiți de calitatea telefoanelor mobile pe care le cumpără. Cel puțin așa arată datele Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Topul reclamațiilor din R. Moldova: 1 leu, plătit unui clientTopul reclamațiilor din R. Moldova: 1 leu, reîntors clientului

În fiecare săptămână, în cadrul agenției parvine cel puțin o reclamație cu privire la defectarea telefoanelor în perioada termenului de garanție al produsului. 

Astfel, sunt soluționate petiții ce țin de procurarea telefoanelor cuprinse cu sume între 26.000 de lei și 1 leu. Cea mai mică sumă, de 1 leu, a fost restituită unui consumator care a procurat un dispozitiv la promoție. 

Chiar și în aceste condiții, consumatorul a solicitat contravaloarea produsului, ceea ce demonstrează capacitatea consumatorului de a-și manifesta drepturile.

Menționăm faptul că, în perioada 17-21 aprilie, în adresa agenției au fost depuse 10 petiții referitor la neconformitatea telefoanelor mobile.

În 7 dintre cazuri, consumatorii au întâmpinat probleme la utilizarea acestora după scurt timp de la procurare, în celelalte 3 - consumatorii au reclamat calitatea serviciilor de reparație a telefoanelor.

Acest tip de reclamații este urmat de refuzul agentului economic de a prezenta Registrul de reclamații, consumatorii fiind deranjați de această problemă în 4 dintre cazuri.

O serie de alte plângeri s-au realizat în vederea procurării unui aragaz defect, aparat de cafea,  acumulator pentru automobil neconform, țiglă metalică necalitativă, dar și a prestării serviciului de agrement precum frecventarea unei piscine pentru copii, serviciului transport interurban sau a refuzului de a deservi consumatoarea în cadrul unei frizerii.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a înregistrat pentru săptămâna precedentă un număr total de 31 de reclamații.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării