main logo
1178

Topul raioanelor afectate: Peste 3.000 de rachete antigrindină, lansate

În Republica Moldova au fost lansate, în ultimele două luni, 3.056 de rachete antigrindină, de două ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Topul raioanelor afectate: Peste 3.000 de rachete antigrindină, lansateFoto: ziarulnațional.md

Potrivit datelor Serviciului Special pentru Influențe Active asupra proceselor Hidrometeorologice, în această perioadă am avut 12 zile cu influențe active, la fel ca și anul trecut, și au fost tratate cu agent activ 396 de obiecte convective, transmite Știri.md cu referire la ziarulnațional.md.

Responsabilii din domeniu afirmă că pentru procurarea unui lot de rachete antigrindină este nevoie de circa 12 milioane de lei.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că paguba materială totală înregistrată în urma vijeliilor, ploilor torențiale cu grindină și vântului puternic din ultimele luni constituie circa 35 de milioane de lei, dintre care peste 30 de milioane de lei sunt pagubele pentru culturile agricole.

Cele mai afectate au fost 29 de localități din 14 raioane, inclusiv Edineț, Criuleni, Drochia, Florești, Ialoveni, Orhei, Rezina, Râșcani, Soroca, Sângerei, Telenești, Șoldănești și Ungheni.

Precipitațiile puternice au distrus circa 3.000 ha, inclusiv 663 ha de porumb, 774 ha de floarea-soarelui, 283 ha de grâu, 401 ha de orz, 253 ha de sfeclă de zahăr, 157 ha de alte culturi, 142 ha de livezi, 121 ha legume și pomușoare etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării