main logo
1124

Topul mărfurilor aduse ilegal: Țigările și tehnica de uz casnic, pe primul loc

Pe parcursul ultimei săptămâni angajații Serviciului Vamal au prevenit 44 tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Topul mărfurilor aduse ilegal: Țigările și tehnica, pe primul loc

Potrivit datelor, 17 dintre acestea au fost înregistrate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni, care au depistat țigări, tehnică de uz casnic, articole vestimentare, cafea, cosmetică, bijuterii, parfumuri, piese auto, plăci electronice, care urmau să ajungă ilegal în R. Moldova, transmite Știri.md.

Articole vestimentare, piese auto uzate și noi, țigări, tehnică, produse cosmetice, jucării, genți și cafea au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Costești, Giurgiulești, Cahul, Sculeni și Căușeni.

Funcționarii din cadrul angajații Serviciului Vamal au prevenit 44 tentative de trafic ilicit de mărfuri:, au contracarat zece tentative de transportare frauduloasă a următoarelor bunuri: o armă pneumatică, lunete, valută, țigări, cosmetică, articole vestimentare și suplimente alimentare, toate nedeclarate controlului vamal.

Alte șapte tentative de transportare ilegală a mărfurilor au fost contracarate de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. În cele șapte cazuri, ca rezultat a stopării mijloacelor de transport și în urma efectuării controlului de specialitate ofițerii vamali au depistat mărfuri: articole vestimentare, încălțăminte presupusă a fi de brand, țigări, unelte și tehnică, parfumuri, vopsea, piese pentru motociclete și autoturisme, toate transportate în lipsa actelor de proveniență legală.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

- 67 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).
-18 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.  

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3.000 la 4.500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării