main logo
826

Topirea zăpezii a scos la iveală un Chișinău cu străzi pline de noroi

Dintr-un patinoar imens, Chișinăul se transformă într-o mică Veneție. De cum a început să se topească zăpada, Capitala a devenit o băltoacă.

Topirea zăpezii a scos la iveală un Chișinău cu străzi pline de noroiTopirea zăpezii a scos la iveală un Chișinău cu străzi pline de noroi

Sub apă se ascunde asfaltul, dar și trecerile de pietoni sau gropile care ajung adevărate capcane pentru șoferi, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Pe strada Meșterul Manole din sectorul Ciocana, găurile au apărut ca ciupercile după ploaie. Scurgere nu este așa că zăpada topită rămâne tot pe carosabil. Pietonii spun că ar trebui să-și ia o umbrelă pe care să o țină nu de-asupra capului, ci ca să se apere de valurile de apă cu care îi stropesc mașinile.

„Am fugit să nu mă stropească. E foarte dificil. Ce aici este scurgere, dacă stă băltoacă”.

„Câte unul se mai oprește, alții însă. Drumul să-l facă că sunt găuri și sunt acoperite cu apă”.

În condițiile în care multe treceri de pietoni sunt ascunse sub apă, orășenii sunt puși în situația în care fie trec regulamentar și se udă la picioare, fie trec pe unde apucă și își pun viața în pericol.

„Multă apă și multă gheață. - Acum la zebră cum treceți, vedeți ce băltoacă e jos? - Repejor. „Ne învățăm și capacitățile de acrobat”.

„Este urât, încălțăminte murdară. Autoritățile ar trebui să ...”.

„Dificil. Noroi, dezordine. - În câteva zile dacă va fi cald ce se va întâmpla? - Murdari, dezastru...”.

Iar gropile sunt și ele camuflate sub apă. Conducătorii auto se plâng că își strică mașinile și că cel puțin 7.000 de lei pe an se duc la service-urile auto.

„Dezastruoasă situația. Chiar pe strada centrală, Creangă, e imposibil să mergi. Suspensia în primul rând afectează”.

Denis Cojocaru lucrează de peste cinci ani la o firmă de pază. Spune că odată cu topirea zăpezii circulația în oraș e dezastruoasă, iar intervenția operativă a echipajului devine o provocare.

„Când ieșim la o chemare urgentă este imposibil să ajungem la timp. Nu se curăță. E apă, dedesubt este gheață. Când merge un pieton e periculos...”.

Până la sfârșitul săptămânii meteorologii prognozează temperaturi de până la 10 grade, așa că zăpada va continua să se topească.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării