main logo
643

Topala: Majoritatea angajaților CFM și-au primit restanțele salariale

Majoritatea angajaților întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” /CFM/ și-au primit restanțele salariale, acumulate în ultima perioadă.

Topala: Majoritatea angajaților CFM și-au primit restanțele salarialeMajoritatea angajaților CFM și-au primit restanțele salariale

Despre aceasta a anunțat astăzi directorul general al instituției, Iurii Topala, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit lui Topala, CFM mai are restanțe la plata salariilor angajaților de la o singură filială a întreprinderii. Aceștia nu și-au primit încă lefurile pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Șeful de la CFM a dat asigurări că toate restanțele vor fi lichidate la începutul anului viitor.

Totodată, conducerea întreprinderii își propune să majoreze salariile angajaților săi cu 35 la sută la începutul anului 2019, a spus Topala.

Șeful de la CFM a declarat că anul 2018 a fost unul bun pentru întreprindere, întrucât instituția a reușit să achite majoritatea restanțelor salariale, să procure automobile noi, să semneze un contract pentru achiziționarea locomotivelor noi, să desfășoare și alte proiecte de succes.

Chiar și așa, cheltuielile întreprinderii depășesc veniturile și aceasta are anual pierderi de 100 mln de lei, potrivit lui Topala.

Bugetul CFM pentru anul 2018 a constituit circa un miliard de lei. Majoritatea banilor sunt direcționați spre întreținerea întreprinderii și plata salariilor.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării