main logo
1198

Topală explică reforma universitară: Vor funcționa 11 instituții

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a venit cu explicații privind modernizarea universităților din Republica Moldova, proiect ce presupune comasarea mai multor instituții superioare de învățământ, fapt care a stârnit un val dur de critici în societate.

Topală explică reforma universitară: Vor funcționa 11 instituțiiFoto: Captură video

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Anatolie Topală: "Am alocat 700 de milioane de lei, acești bani vor fi investiți în universități. Vreau să menționez că 500 de milioane dintre aceștia vor fi acordați sub formă de grant universităților pentru ca ei să-și dezvolte infrastructura și programe noi de studii.

Proiectul prevede integrarea în cadrul funcțional a patru universități. Astfel, din numărul total de 16 universități vor rămâne în continuare să activeze 11 universități publice.

Dorim să aducem cercetarea mai aproape de studenți, vom integra în instituțiile de cercetare în universități. Astfel, vom asigura transferul cunoștințelor mai facil către studenți și vor fi ajutate universitățile să desfășoare un proces educațional de cel mai înalt nivel cât mai bine și cel mai important noi vom investi în universități pentru ca ele să poată să fie modernizate.

Este prima reformă care nu necesită bani din buget. Se vor acorda bani pentru dezvoltarea infrastructurii, a programelor noi de studii, să doteze laboratoarele și spațiile de studii".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării