main logo
672

Topală, despre reforma universităților: Prea târziu ne-am apucat de ea

Despre reforma învățământului superior se vorbește încă din anul 2015.

Topală, despre reforma universităților: Prea târziu ne-am apucat de ea

Despre aceasta a declarat ministrul Educației, Anatol Topală, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, transmite Știri.md.

„Cred că prea târziu ne-am apucat de această reformă. Noi discutăm despre necesitatea de a reorganiza rețeaua de universități încă din 2015. 

Încă în toamna anului 2015, după un studiu care prevedea să rămână 5-7 universități în R. Moldova și care, de asemenea, prevedea necesitatea integrării institutelor de cercetare în cadrul universităților, Ministerul Educației a expediat o scrisoare către instituțiile noastre cu propuneri de a fuziona, de a crea consorții, de a se reorganiza singuri, dar iată că au trecut șapte ani și nu s-a făcut nimic din proprie inițiativă. 

În 2018 iarăși a fost discutat acest subiect, deja cu suportul experților de la FMI. În 2020, atunci când am dat startul reformei învățământului, la fel au fost discuții, iar în 2020 au fost comasate două universități de către Universitatea de Stat din Moldova. A fost introdusă formula de finanțare per student, de aceea procesul acesta e cunoscut bine în mediul universitar”, a precizat ministrul Educației.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării