main logo
1150

Top internațional: USM e cea mai bună universitate din Moldova

Potrivit unui clasament internațional, realizat de Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din cadrul Ministerului Ştiinţei şi Inovării al Spaniei, Universitatea de Stat din Moldova (USM) conduce topul instituțiilor de învățământ din țară.

Top internațional: USM e cea mai bună universitate din Moldova

Conform datelor Ranking Web of Universities, USM se află pe locul 221 în Europa Centrală și de Est, pe 996 în Europa și ocupă poziția 3.123 în lume din aproape 27.000 de instituții, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

De asemenea, din iulie 2018 până în prezent Universitatea de Stat a înregistrat o ascensiune de 164 de poziții.

Locul ocupat de Universitatea de Stat din Moldova în clasament se datorează gradului înalt al performanțelor obținute pentru toți cei patru indicatori luaţi în calcul de ranking-ul Web of Universities.

Pentru elaborarea acestui top au fost luate în considerare mai multe aspecte, la care USM a acumulat cel mai mare scor în rândul instituțiilor de învățământ superior din țară.

50% – Vizibilitatea: numărul total de legături externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi;

35% – Excelenţa: numărul de lucrări științifice aflate în primele 10% cele mai citate în 26 discipline pentru intervalul de timp 2012–2016 (bazat pe publicațiile SCOPUS/Scimago);

10% – Deschiderea: numărul de citări ale cercetătorilor universităţii pe Google Scholar Citations;

5% – Prezenţa online: numărul de pagini web ale universităţii şi vizibilitatea globală pe Internet.

În același top, al doilea loc la nivel național este ocupat de Universitatea Tehnică a Moldovei, care se clasează pe poziția 3.421 în lume, iar cel de-al treilea de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” căreia îi revine locul 7.137 la nivel mondial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării