main logo
12514

Top 5 profesii online moderne care pot fi găsite în Moldova

V-ați întrebat vreodată ce profesii noi au apărut în era IT? Programatori, dezvoltatori, ingineri - acestea deja sunt niște specialități obișnuite, pe care toată lumea le cunoaște, însă digital sau Internet specialiștii sunt ceva nou.

Top 5 profesii online moderne care pot fi găsite în Moldova

Este vorba despre specialiști de o generație nouă, a căror activitate se referă la tot ceea ce privește promovarea mărcilor pe internet, publicitate media și contextuală, design web, marketing online, etc. 

Majoritatea companiilor moderne demult au trecut la modul online de activitate. Au pagini pe rețelele de socializare, propriile site-uri și aplicații. Și chiar dacă compania nu are nici o legătură cu sectorul IT, ea oricum are nevoie de digital specialiști.

1. Specialist SMM

Nici o companie modernă nu se poate descurca fără acest specialist. El se ocupă de promovarea brandului companiei pe rețelele de socializare. Specialistul SMM creează conținut, publică postări interesante și menține legătura cu clienții. De asemenea, acesta analizează publicul țintă, dezvoltă strategii și se asigură că acestea funcționează.

2. Specialist marketing

Specialistul în marketing este unul universal și este responsabil pentru tot ceea ce ține de promovarea mărcii unei companii în rețea: strategia de plan, analiza concurenților, imaginea pozitivă a companiei, acțiuni de PR și proiecte speciale. Cu alte cuvinte, specialistul în marketing online se asigură că pe Internet toată lumea cunoaște doar lucruri bune despre companie. 

3. Creator

Dacă trebuie de inventat un brand, o caracteristică deosebită sau o idee a unei campanii publicitare, toată lumea apelează la creatori. Aceștia sunt generatori de idei, care de fiecare dată inventează ceva nou.

4. Designer

Web designerii și designerii de grafică sunt oamenii datorită cărora vedem produsul finit. Fără ei, nu ar fi apărut nici un site, nici un banner publicitar. Ei fac ca brandurile să fie mai recunoscute.

5. Manager relații cu clienții

Da, această profesie tot poate fi considerată din sfera digital. În prezent, publicitatea și vânzările trec treptat în modul online. Managerii de relații cu clienții sunt necesari nu doar în magazinele online, ci și în mass-media online, pentru care principalele produse sunt reclamele media și contextuale, știrile comerciale și de parteneriat și multe altele, care sunt legate de informații.

Unul dintre acești specialiști, și anume, un manager de relații cu clienții, este invitat să activeze la redacția uneia dintre cele mai populare resurse de informații și știri din Moldova - Point.md.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre postul nostru vacant, trimiteți-ne CV-ul la adresa de e-mail Jobs@simpals.md sau sunați-ne la numărul de telefon: 078060999.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării