main logo
17891

Top 10 locuri fantastice din Moldova vizitate de un fotograf în epidemie

Republica Moldova este cea mai frumoasă țară din lume. Cel puțin așa susține fotograful Roman Friptuleac, care a lansat un proiect foto, după ce a vizitat și a fotografiat locuri uimitoare din alte țări.

Top 10 locuri fantastice din Moldova vizitate de un fotograf în epidemieFoto: Roman Friptuleac

"Multă lume crede că am început să redescopăr Moldova pentru că am rămas blocat în țară de epidemie. De fapt, încă din toamna anului trecut am lansat proiectul fotografic ”Moldova, cea mai frumoasa țară”. 

Este o inițiativă care va dura ani de zile, până când voi putea spune cu adevărat că îmi cunosc meleagurile", a declarat Roman Friptuleac pentru Știri.md.

Unele celebre, altele mai puțin știute, fotograful a prezentat propriul top 10 al locurilor din Republica Moldova care l-au uimit:

10. Rezervația peisagistică Țigănești

O zonă foarte pitorească din centrul Moldovei, înconjurată de pădure și lacuri. Toamna târziu găsești aici ceața densă care te duce parcă într-o lume paralelă.

Satul Țigănești, raionul Strășeni

9. Colinele satului Rogojeni

Nu departe de satul Rogojeni, în care au mai rămas 30 de oameni, se află un loc pitoresc sculptat de râul Răut. Aici am văzut o scenă uimitoare: momentul în care o vulpe aleargă după un iepure. Am rămas impresionat de acest loc.

Satul Rogojeni, raionul Florești

8. Stânca Socola

Probabil cea mai înaltă și cea mai spectaculoasă stâncă din Republica Moldova care privește încrezător cum curge bătrânul Nistru.

Satul Socola, raionul Șoldănești

7. Rezervația științifică Codru

Un adevărat muzeu al naturii din inima Moldovei ce păstrează genofondul pădurilor central europene. Aici sunt puse sub protecție circa 1.000 specii de plante, 43 specii de mamifere, 145 specii de păsări, 7 specii de reptile, 10 specii de amfibieni și peste 10.000 de specii de insecte. Pentru a face o excursie în acest loc este nevoie să obțineți permisiunea administrației, care se află pe teritoriul rezervației.

Satul Lozova, raionul Strășeni

6. Rezervația peisagistică Trebujeni

Multă lume confundă acest loc minunat cu Orheiul Vechi care se află în satul vecin Butuceni.

Rezervația Trebujeni o găsești între satele Trebujeni și Furceni din raionul Orhei. 

"Aici puteți vedea colinele și pădurea, ceea ce este ferit de ochii lumii", spune Roman Friptuleac.

Satul Trebujeni, raionul Orhei

5. Defileul Văratic

O adevărată împărăție a apelor din nordul Moldovei. Aici găsești liniște și peisaje de diferite culori.

Satul Văratic, raionul Râșcani

4. Rezervația peisagistică La Castel

Este unul dintre cele mai adânci defilee din Moldova. Un ținut misterios cu grote și urme găsite ale așezămintelor oamenilor primitivi.

"Peisajele de pe stâncile rezervației îți taie respirația, iar drumeția ușoară îți va aduce o liniște sufletească și un efort fizic meritat", susține fotograful.

Satul Gordinești, raionul Edineț

3. Rezervația peisagistică Temeleuți

"Diminețile aici sunt fermecătoare. Ai parte de un concert coral al păsărilor și poți sta la taifas cu cocostârcii. De aici pornește și râul Bâc", spune Roman Friptuleac.

Satul Temeleuți, raionul Călărași

2. Rezervația peisagistică Trinca

Un important monument geologic al naturii din Republica Moldova. Un defileu pitoresc cu o lungime de 500 de metri și înalt de 40 de metri. Rezervația este mărginită de pereți stâncoși și abrupți.

Satul Trinca, raionul Edineț

1. Rezervația naturală Prutul de Jos

Un ecosistem unic ce se întinde de la Cahul până la Giurgiulești. Un adevărat laborator natural ecologic în Moldova cu un număr impunător de păsari, mamifere și pești.

"Cea mai bună perioadă de vizitat este mai-septembrie, când revin păsările migratoare", recomandă fotograful.

Satul Slobozia Mare, raionul Cahul

”Călătoriți prin Moldova în siguranță, ocrotiți natura, aveți grijă de viețuitoare și nu lăsați gunoi. Astfel, țara noastră va fi și mai frumoasă”, e îndemnul fotografului Roman Friptuleac.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării