main logo
36573

Toate școlile din țară trec la învățământ online pentru două săptămâni

Elevii vor trece pentru următoarele două săptămâni la procesul de studii în regim online. În toate sferele se va lucra cu prioritate în regim de muncă la distanță.

Toate școlile din țară trec la învățământ online pentru două săptămâniFoto: diez.md

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis să instituie, începând cu 22 ianuarie, noi măsuri temporare pentru a opri răspândirea COVID-19, în special în contextul creșterii numărului de cazuri generate de noua tulpină Omicron, transmite Știri.md.

Așadar, dată fiind incidența mare de infectare din ultimele 7 zile, când a fost înregistrată o creștere cu 135% față de săptămâna precedentă, dar și din cauza creșterii mortalității cu 11% în rândul celor infectați, membrii Comisiei au decis:

Instituțiile de învățământ general, vor activa, în perioada 24 ianuarie - 4 februarie, în regim online.

Cele de învățământ profesional tehnic și superior vor activa online până la 20 februarie, cu excepția Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” care va activa în regim mixt.

Tot în regim online vor fi organizate întrunirile științifice, conferințele, seminarele, reuniunile sau alte evenimente profesionale.

Amintim că, pe 18 ianuarie, mai multe universități din Chișinău au trecut la învățământ online.

Vezi și:

Cod Roșu de COVID în toată țara: Anunțul ministrei Sănătății

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării