main logo
12820

Toate corturile instalate în centrul Capitalei, ridicate de mascați

Cele aproximativ 60 de corturi instalate în urma protestului de astăzi, 16 octombrie, pe bulevardul Ștefan cel Mare au fost demontate de către forțele de ordine.

Toate corturile instalate în centrul Capitalei, ridicate de mascațiFoto: captură video

Din imaginile video publicate în mediul online putem observa cum sute de mascați dau buzna în centru Capitalei pentru a ridica corturile, iar protestatarii nu au opus rezistență, transmite Știri.md. 

Mai mult, după ce au eliberat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, trupele speciale au trecut și în fața Președinției, dar și a Parlamentului, unde sunt luate pe sus corturile cu tot cu lucrurile personale ale oamenilor, aflate în aceste locuințe provizorii.

Prin urmare, zeci de oameni din diferite localități din republică au rămas în stradă și nu știu unde vor dormi la noapte. 

Poliția R. Moldova a venit cu o notă informativă prin care anunță că „s-a aflat la datorie și a asigurat ordinea și securitatea publică la acțiunea de protest de astăzi la care au participat în jur de 6.000 de persoane. S-a constatat că organizatorii protestului au încălcat intenționat cerințele stabilite anterior în cadrul ședinței comune dintre ei, Primăria mun.Chișinău și Poliție”.

Știri.md amintește că mii de oameni au ieșit în stradă astăzi, 16 octombrie, pentru a protesta.

De menționat că în acest context RTEC a anunțat că transportul public a fost redirecționat.

Reamintim că CSE a aprobat noi reguli de desfășurare a protestelor.


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării