747
0
Tiraspolul solicită extinderea listei mașinilor cu numere neutre
747
0

Grupurile de experţi privind dezvoltarea transportului auto şi infrastructurii drumurilor au desfăşurat marţi o şedinţă la sediul Misiunii OSCE la Tiraspol, făcând un schimb de opinii cu privire la aspectele actuale ale cooperării.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul MAE al autoproclamatei RMN, partea transnistreană a abordat, în special, probleme ce ţin de "accesul la mecanismul de înregistrare la punctele de înmatriculare a transportului auto a remorcilor şi mijloacelor de transport deţinute de cetăţenie transnistreni care locuiesc în satele transnistrene de pe malul drept al Nistrului, a mijloacelor de transport deţinute de cetăţenii Rusiei şi Ucrainei importate după 24 aprilie 2018".

Totodată, părţile au convenit să facă un schimb de propuneri cu privire la mecanismul de înmatriculare a mijloacelor de transport ale companiilor transnistrene de transport de mărfuri şi pasageri, transmite Știri.md.

Partea transnistreană a reiterat problema permiselor de conducere, care nu permite participarea deplină la traficul rutier internaţional pentru mai mulţi cetăţeni care şi-au înregistrat deja maşinile la punctele respective de înmatriculare.

La iniţiativa părţii transnistrene, au fost rezumate rezultatele provizorii ale evaluării stării tehnice a podului peste Nistru dintre satele Bîcioc şi Gura Bîcului, realizată de compania ucraineană "Mostproekt".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter