main logo
1282

Tiraspolul propune contracte militare și bani tinerilor

Așa-numitul „Institut militar A. Lebedi”, subordonat autorităților separatiste de la Tiraspol, a emis un anunț în care informează tinerii că se pot înscrie în cadrul acestei instituții. „Poți depune documentele acum la comisariatul militar de la locul de reședință sau în format electronic”, se arată în anunțul distribuit în mass-media din stânga Nistrului.

Tiraspolul propune contracte militare și bani tinerilor

Așa-numita instituție de „învățământ superior” anunță că pregătește „comandanți” pentru detașamente motorizate și unități de tancuri, dar și conducători ai unităților de artilerie - „comandant al unei unități de artilerie”, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Conform anunțului, la sfârșitul celui de-al doilea an de studii se încheie un contract cu tinerii cărora li se plătește o indemnizație lunară de 2.700 de ruble transnistrene. După absolvirea celui de-al treilea an, aceștia pot obține un permis de conducere categoria „C”.

„Tinerii sunt învățați să mânuiască toate tipurile de arme de calibru mic, lupta corp la corp și autoapărarea, conducerea vehiculelor și mașinilor militare, lucrul cu calculatoare și tehnologia informației. Tinerii - cetăţeni ai PMR care au studii medii (complete) generale sau secundare profesionale - pot deveni studenți ai institutului militar: de la vârsta de 16 până la 22 de ani - care nu au efectuat serviciul militar; sub vârsta de 24 de ani - cei care au efectuat serviciul militar și cadrele militare care efectuează serviciul militar de recrutare”, se mai spune în controversatul anunț.

Autorii recrutării mai menționează că, la absolvire, tinerilor li se acordă grad de prim-ofițer - locotenent. „Ofițerilor li se garantează angajarea în unitățile și instituțiile militare ale forțelor armate, cu acestea se încheie contracte. Indemnizația bănească pentru absolvenții unui institut militar care a continuat să servească în armată este de la 5.500 de ruble”, ține să mai precizeze așa-numitul minister al apărării din Tiraspol.

Biroul politici de reintegrare de la Chișinău nu a reacționat deocamdată pe marginea acestui caz.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării