main logo
531

Tiraspolul: Numerele neutre trebuie acordate și camioanelor

Luni, la sediul Misiunii OSCE la Chişinău, a avut loc şedinţa grupurilor de experţi pentru dezvoltarea transportului auto şi infrastructurii drumurilor din partea Moldovei şi Transnistriei.

Tiraspolul: Numerele neutre trebuie acordate și camioanelorFoto: google.com

La ședință s-a discutat despre implementarea Deciziei protocolare "Cu privire la participarea în traficul rutier internaţional a autovehiculelor din regiunea transnistreană care nu desfăşoară activităţi comerciale" din 24 aprilie 2018 şi măsurile necesare pentru asigurarea funcţionalităţii mecanismului, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Părţile "au discutat detaliat situaţia actuală în activitatea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport (PÎMT) din Tiraspol şi Rîbniţa". 

Au fost analizate "aspectele problematice actuale care reduc solicitarea mecanismului în rândul populaţiei din Transnistria, iar în privinţa unora dintre ele au fost identificate modalităţi practice de îmbunătăţire a situaţiei".

La iniţiativa Transnistriei a fost discutată problema transportului internaţional de pasageri şi mărfuri. Partea transnistreană a solicitat "acordarea accesului la mecanismul PÎMT pentru autovehiculele deţinute de companiile de transport din Transnistria, precum şi să nu fie luate niciun fel de măsuri care să lezeze interesele agenţilor de transport din RMN". 

Partea moldovenească a menţionat că soluţionarea problemelor legate de dosarul transportului auto transnistrean trebuie să se încadreze în prevederile cadrului legal în vigoare şi în cerinţele Convenţiei de la Viena asupra circulaţiei rutiere din 08.11.1968.

La propunerea părţii moldoveneşti, au fost abordate aspecte ale cooperării în domeniul asigurărilor auto, inclusiv RCA şi Cartea Verde. 

Următoarea şedinţă a grupurilor de lucru sectoriale va avea loc la Tiraspol.

Știri.md precizează, conform acordului dintre Chişinău şi Tiraspol, din toamna anului 2018, autoturismele înregistrate în Transnistria care nu desfăşoară activităţi comerciale pot călători în străinătate cu plăcuţe de înmatriculare neutre şi autocolante cu literele MD.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării