main logo
646

Tiraspolul, nemulțumit de noua restricție la Aeroportul Chişinău

Autorităţile autoproclamatei RMN consideră „inadmisibile" acţiunile părţii moldoveneşti privind „restricţionarea liberii circulaţii la aeroportul Chişinău".

Tiraspolul, nemulțumit de noua restricție la Aeroportul Chişinău

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a MAE al Transnistriei, publicată pe site-ul instituţiei, transmite Știri.md.

MAE al regiunii a reacţionat astfel la faptul că Poliţia de Frontieră a RM a interzis pe 23 octombrie intrarea în republică pentru „şeful Administraţiei raionului Gudautsk din Abhazia, Ruslan Ladaria, care se afla în tranzit şi se îndrepta spre Transnistria la serbarea Zilei oraşului Dubăsari". 

Potrivit informaţiilor MAE de la Tiraspol, i-a fost refuzată intrarea în republică şi „şefului Reprezentanţei oficiale a RMN în Republica Abhazia, Garri Kupalba".

„Tentativele Republicii Moldova de a limita contactele internaţionale ale Transnistriei indică menţinerea abordărilor distructive ale părţii moldoveneşti", consideră ministerul, care califică "acest pas drept un alt atac provocator, care subminează bazele cooperării bilaterale şi discreditează eforturile participanţilor internaţionali ai formatului "5+2" în vederea nivelării oricăror forme de restricţii".

MAE a avertizat că "aceste acţiuni inacceptabile din partea Moldovei vor deveni una dintre temele centrale la toate nivelurile dialogului, inclusiv la negocierile în formatul "5+2".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării